Tip 4 : HET BELANG VAN VOLDOENDE WATER

7 DAGEN, ELKE DAG EEN VIDEOTIP

Tip 4:

Drink voldoende water

Voldoende water drinken iets wat heel normaal lijkt of zou moeten zijn. Weinig mensen komen er aan om anderhalf tot 2 liter water te drinken. Hoe belangrijk is water eigenlijk? Ons lichaam bestaat voor 70% uit water en onze hersenen voor 90%. In dat opzicht is het belangrijk om veel te drinken omdat we het water uitplassen en uitzweten. Dus moeten we het water aanvullen. Water doet veel meer dan alleen maar je dorst lessen.

 

Wat kan water voor jouw gezondheid betekenen

  • Water reinigt je lichaam
  • het voorkomt hoofdpijn
  • het kan zorgen voor een betere stoelgang
  • het stimuleert de hersenactiviteit
  • het kan afvalstoffen verdrijven
  • helpt bij het afvallen
  • Het is goed voor een gezondere huid
  • het versterkt het immuunsysteem
  • en verbetert zelfs je humeur

Het water in ons lichaam vergelijk ik altijd met een verse stromende rivier waaruit je zou kunnen drinken. Maar het kan ook zijn dat deze rivier stil komt te staan en groen wordt omdat er afvalstoffen in zitten. Als we dat idee met ons lichaam vergelijken zouden we ziek kunnen worden van deze vervuiling omdat bepaalde functies niet meer goed uitgevoerd worden. Als je in de woestijn terecht komt kun je heel lang zonder eten maar niet zonder water en daaruit blijkt al de noodzaak van voldoende water.

 

Wij hebben zoveel drinkmomenten op een dag waarop we iets anders drinken dan water zoals bijvoorbeeld koffie, thee, melk of een wijntje ’s avonds. Dit zijn dus momenten waarop je géén water drinkt. Ik los dat altijd op door ’s morgens als ik opsta meteen een heel groot glas water te drinken. Vervolgens vul ik een fles met water en enkele mineralen voor de zuivering. Denk daarbij aan bergkristal, amethist en rozenkwarts. Het ziet er ook nog eens leuk uit.

 

Of ik vul een fles of een thermoskan met warm water die ik de hele dag bij me houdt en op die manier krijg ik voldoende water binnen. In Nederland hebben we heel goed water uit de kraan. Op deze kraan kun je ook nog een filter zetten om de laatste restjes uit te filteren of je neemt een Britta kan. Deze zuivert ook je water met een zuiverings element.

 

Wishing you Lots of Healthiness

Marion Manders