Gezond oud: Tip 7 Los je angsten en blokkades op

7 DAGEN, ELKE DAG EEN VIDEOTIP

Tip 7:

Los je angsten en blokkades op

 

Vandaag de laatste tip van de zeven tips “Hoe word ik gezond ouder” en dit is wel een van mijn meest favoriete tips. Dat heeft te maken met het losmaken van emotionele blokkades.

 

Waarom is dat zo belangrijk? Omdat wij ziek kunnen worden van onverwerkte emoties en blokkades die niet opgelost worden. Het vervelendste is dat wij niet weten dat het een emotionele blokkade betreft als wij lichamelijk of geestelijk ziek worden. In mijn sessies gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klacht. Daarin wordt ook onderzocht of deze emotie eigenlijk van jou is of van iemand anders en op welk orgaan dat je hem opgeslagen hebt.

 

Wij kunnen lichamelijk of geestelijk ziek worden van deze onverwerkte emoties. Dat heeft te maken met de kleine trauma’s die wij door het leven op doen. Dat begint al op het moment van de geboorte of zelfs daarvoor. We worden geboren en komen bij een bepaald gezin terecht. Je doet al meteen allerlei indrukken op. Er zou een keer iets kunnen gebeuren. Dat kunnen hele simpele dingen zijn of juist hele vervelende dingen die hard bij je binnen komen. Op dat moment kun je het misschien geen plekje geven, begrijpen of relativeren.

 

Een emotie komt in de rechterhersenhelft binnen en normaal gesproken krijgt dat een plekje in de linkerkant van ons brein. Als dat even niet gebeurt omdat je het niet begrijpt blijft het steken in je rechter hersenhelft, aan jou emotie kant. Het kan zijn dat er later iets in je leven gebeurt wat op een soortgelijke indruk of gebeurtenis lijkt en weer verder in je leven gebeurt er misschien nog iets soortgelijks.

 

Stel je zit in een vergadering en je durft niet voor jezelf op te komen, je durft weer het woord niet te nemen en jouw plannen weer niet op tafel te leggen. Je vraagt je af hoe het komt dat je daar steeds tegen aan loopt. Hoe komt het dat je op bepaalde momenten geen zelfvertrouwen hebt. Je wilt het een maar doet het ander en je kunt last hebben van de gevolgen Je zou lichamelijk ziek kunnen worden en wilt wel weten waar het vandaan komt.

 

Tijdens een sessie in mijn praktijk gaan we op zoek naar de oorzaak en de antwoorden achter jouw emotionele of fysieke klachten. Dmv integratie lossen we het probleem op doordat de geblokkeerde emotie wel een plekje krijgt. Wat zou het mooi zijn als je in jouw volwassen leven nog iets op kunnen lossen wat in je jeugd gebeurd is zodat de piek van de huidige emotie of blokkade af is.

 

Dat noem ik emotionele reiniging. Als je dat kunt doen verminder je je kans op ziekte en kun je gezond oud worden. Dit was mijn laatste tip van “Hoe word ik gezond oud?”

Ik hoop dat je sommige dingen toepast. wil je meer weten? Maak dan een keer een afspraak voor een sessie

 

Laten we samen gezond oud worden

 

Wishing you Lots of Healthiness

Marion Manders