Gezond oud TIP 6: HOE REINIG JE JOUW ORGANEN

7 DAGEN, ELKE DAG EEN VIDEOTIP

Tip 6:

Je organen reinigen

We hebben het al gehad over het reinigen van je lichaam met water en voldoende beweging. In deze video bedoel ik een andere reiniging. Jarenlang heb je van alles gegeten en gedronken. Invloeden van buitenaf gehad zoals het milieu en dan kan je lichaam verontreinigd raken. We kunnen last hebben van vage en of hele duidelijke klachten waar we niet meteen een oorzaak op kunnen plakken. We kunnen namelijk ziek worden van bijvoorbeeld luchtvervuiling, het verkeerde eten of van onverwerkte emoties. En vaak hebben we dit niet meteen in de gaten. Het sluipt het er in. Daarom stelt ons lichaam het enorm op prijs om te worden gereinigd. Net zoals douchen maar dan aan de binnenkant.

 

 

(In mijn praktijk kan ik uittesten waar je darmproblemen mogelijk vandaan komen.

Moeten we het antwoord bijvoorbeeld zoeken in voeding, vervuiling of emoties)

 

Vooral onze darmen zijn vaak sterk vervuild. Als al die jaren, iedere dag het voedsel door jouw darmen komt krijg je een soort rubberachtige slakvorming tegen de binnenkant van je darmen. Deze slakvorming bestaat onder andere uit gifstoffen. Deze gifstoffen worden dan door de darmwand opgenomen in je lichaam als je deze niet verwijderd. Een van de functies van de darmen is het onttrekken van vocht en zouten en het aanmaken van vitamine K. Gezonde darmflora zorgt ervoor dat er geen schadelijke bacteriën kunnen groeien in de darmen maar als je darmen een plakvorming aan de binnenkant hebben kunnen deze niet goed functioneren.

 

Door de jarenlange ophoping van plak aan de binnenkant van je darmen kun je een keer gezondheidsklachten krijgen. De darmflora kan verstoord raken door bijvoorbeeld stress, medicatie, pesticiden, kleur- geur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, zware metalen, darminfecties, te snel teveel en te laat eten, salmonella maar je kunt ook andere lichamelijke klachten krijgen.

 

Als jouw auto nieuwe olie nodig heeft omdat ie pruttelt en niet meer lekker loopt wat doe je dan als je weet dat de olie vies is. Laat je de oude olie dan zitten en doe je er nieuwe bij? Nee toch? Je laat de vieze olie weglopen en geeft je auto weer nieuwe verse olie.

Waarom zouden we dat dan niet met ons lichaam doen.

Je kunt er nog zoveel vitaminen en gezonde voeding in stoppen maar als je de troep er niet eerst uit laat dan zal je lichaam deze ook niet zo goed opnemen.

 

Hoe kun je je darmen reinigen

Je kunt je darmen reinigen met een hoge darmspoeling oftewel een colon hydrotherapie genoemd. Dat kun je doen bij een therapeut. Men laat dan enkele liters water in jouw dikke darm lopen en dit water komt dan met feaces via een andere slang weer terug. Je zult een fris en schoon gevoel hebben alsof je je lichaam aan de binnenkant hebt gedoucht en eigenlijk is dat dan ook zo, maar je kunt het ook zelf doen door het aanleggen van een klysma met warm water (38 graden) Je kunt dit water in je dikke darm laten lopen. Daar voel je bijna niets van behalve dat je aandrang krijgt. Dat is dan ook het moeilijkste stukje.

 

Je probeert het water 15-20 min binnen te houden zodat de binnenkant van je darmen los weekt. En geloof me, het is al heel knap als je de 15 minuten haalt. Vervolgens ga je naar het toilet zodat alle loszittende inhoud van je dikke darm eruit kan lopen. Waarschuwing: blijf bij het toilet! Voordat je deze reiniging gaat doen moet je je wel goed voorbereiden maar als je alle informatie hebt en je gaat het proberen dan zul je zien dat het heel goed te doen is. Nogmaals: Blijf wel in de buurt van het toilet tot dat je klaar bent.

 

Het meest ideale vind ik zelf om op de badkamervloer te liggen op een matje met een handdoek. Je mag wel 2 reinigingen achter elkaar doen om alles goed los te kunnen laten maar bij mij werkte het ook heel goed als er 2 dagen en later een week tussen zat. Dit is een hele fijne reiniging die je goed zelf thuis ook kan doen en die na afloop heerlijk aanvoelt. Volgens de therapeuten van de colon therapie is het zeker belangrijk als je last hebt van

  • buikpijn
  • diarree en obstipatie
  • spastische darm, prikkelbare darm
  • huiduitslag, eczeem, psoriasis
  • hoofdpijn, lage rugpijn, blaasklachten
  • vermoeidheid en concentratiestoornissen
  • gewrichtsklachten
  • overgewicht
  • candida
  • hoge bloeddruk, slapeloosheid

Vind je het in het begin nog te veel om er een hele liter in te doen dan begin je met een halve of driekwart liter met een temperatuur van maximaal 38 graden. Zo is er nog een andere reiniging waar je je eens in zou kunnen verdiepen als je de darmreiniging onder de knie hebt en dat is de reiniging van je galblaas en lever. Er hopen zich door de jaren heen galstenen op in de galblaas maar ook in de lever.

 

 

De lever heeft heel veel kleine galkanaaltjes die verstoppen door galstenen wat de functie van de lever belemmerd. Juist de lever heeft zeer veel gunstige functies. Deze reiniging heeft wel wat meer voorbereiding nodig.

Daarvoor zou je het beste het boek kunnen lezen van Andreas Moritz “De ongelooflijke lever en galblaas zuivering”. Dit is een behandeling die je ook weer thuis kunt doen want als je eenmaal deze reiniging gedaan hebt dan weet je de volgende keer hoe het werkt. Je hebt 8 tot 12 reinigingen nodig voordat alle galstenen uit de galblaas en lever zijn verwijderd.

 

Wil je aan deze reiniging beginnen dan is het boek een echte aanrader.

TIP 1: Doe wat je als kind al heel leuk vond (ww: gezond1)

TIP 2: Wie of Wat kan jou motiveren (ww: gezond2)

TIP 3: Wat eet je écht (ww: gezond3)

TIP 4: Wat is het belang van water (ww: gezond4)

TIP 5: Zitten is het nieuwe roken (ww:gezond5)

 

Wishing you Lots of Healthiness

Marion Manders