Gezond oud: Tip 7 Los je angsten en blokkades op

7 DAGEN, ELKE DAG EEN VIDEOTIP

Tip 7:

Los je angsten en blokkades op

 

Vandaag de laatste tip van de zeven tips “Hoe word ik gezond ouder” en dit is wel een van mijn meest favoriete tips. Dat heeft te maken met het losmaken van emotionele blokkades.

 

Waarom is dat zo belangrijk? Omdat wij ziek kunnen worden van onverwerkte emoties en blokkades die niet opgelost worden. Het vervelendste is dat wij niet weten dat het een emotionele blokkade betreft als wij lichamelijk of geestelijk ziek worden. In mijn sessies gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klacht. Daarin wordt ook onderzocht of deze emotie eigenlijk van jou is of van iemand anders en op welk orgaan dat je hem opgeslagen hebt.

(meer…)

Gezond oud TIP 6: HOE REINIG JE JOUW ORGANEN

7 DAGEN, ELKE DAG EEN VIDEOTIP

Tip 6:

Je organen reinigen

We hebben het al gehad over het reinigen van je lichaam met water en voldoende beweging. In deze video bedoel ik een andere reiniging. Jarenlang heb je van alles gegeten en gedronken. Invloeden van buitenaf gehad zoals het milieu en dan kan je lichaam verontreinigd raken. We kunnen last hebben van vage en of hele duidelijke klachten waar we niet meteen een oorzaak op kunnen plakken. We kunnen namelijk ziek worden van bijvoorbeeld luchtvervuiling, het verkeerde eten of van onverwerkte emoties. En vaak hebben we dit niet meteen in de gaten. Het sluipt het er in. Daarom stelt ons lichaam het enorm op prijs om te worden gereinigd. Net zoals douchen maar dan aan de binnenkant.

(meer…)

Gezond oud Tip 5: Beweeg en Sport

7 DAGEN, ELKE DAG EEN VIDEOTIP

Tip 5:

Zitten is het nieuwe roken

We zitten de hele dag. Vanaf het moment dat we uit bed stappen zitten we aan de ontbijttafel, vervolgens stappen we in de auto naar ons werk. Dan zitten veel mensen de hele dag op kantoor of aan een bureau en vervolgens stappen we weer in de auto op weg naar huis Dan eet je je eten weer zittend aan tafel en ’s avonds zit je op de bank. We weten allemaal dat bewegen belangrijk is maar doen we er ook echt iets aan.

(meer…)

Tip 4 : HET BELANG VAN VOLDOENDE WATER

7 DAGEN, ELKE DAG EEN VIDEOTIP

Tip 4:

Drink voldoende water

Voldoende water drinken iets wat heel normaal lijkt of zou moeten zijn. Weinig mensen komen er aan om anderhalf tot 2 liter water te drinken. Hoe belangrijk is water eigenlijk? Ons lichaam bestaat voor 70% uit water en onze hersenen voor 90%. In dat opzicht is het belangrijk om veel te drinken omdat we het water uitplassen en uitzweten. Dus moeten we het water aanvullen. Water doet veel meer dan alleen maar je dorst lessen.

(meer…)

Gezond oud Tip 3: Wat eet je echt?


7 DAGEN, ELKE DAG EEN VIDEOTIP

Tip 3:

Gezond eten belangrijk? Ja dat is nogal logisch dat je gezond moet eten. Iedereen denkt te weten wat gezond eten is maar als jij een loep legt op wat je werkelijk eet op een dag, in een week, in een maand en je schrijft het op in een dagboek dan zul je versteld staan dat het misschien toch niet zo gezond is als jij denkt. Veel mensen denken van zichzelf dat ze gezond eten. Dat ze een gezond ontbijt nemen, lunch, diner en dat ze daarbij alle tussendoortjes wel mogen eten. Er sluipen veel gevaren in en je zou in de verleiding kunnen komen om de verkeerde artikelen uit de supermarkt te kopen.

(meer…)